Friday, February 23, 2018

ER RAFİ


2 / BAKARA - 253

İşte Biz bu Resullerin bazılarını bazılarına üstün kıldık . Onların içinde ALLAH'IN kendileriyle konuştukları vardır . Bazılarını ise derecelerle yükseltmiştir . Meryem oğlu İsa'ya da açık belgeler verdik ve onu Ruhu'l-Kuds ile destekledik . ALLAH dileseydi , onlardan sonra gelenler kendilerine açık belgeler geldikten sonra birbirleriyle çarpışmazlardı . Ama onlar ayrılığa düştüler ; kimisi iman etti , kimisi de inkar etti . ALLAH dileseydi onlar birbirleriyle çarpışmazlardı . Ama ALLAH istediğini yapar .

6 / ENAM - 83

Bu , İbrahim'e kavmine karşı verdiğimiz hüccetimizdir . İstediğimizi derecelerle yükseltiriz . Şüphesiz Senin RABB'İN Hakimdir , Bilendir .

6 / ENAM - 165

Sizi yeryüzünün halifeleri yapan ve verdikleriyle sizi imtihan etmek için bazılarınızı bazılarınızdan derecelerle üstün kılan O'DUR . Şüphesiz RABB'İN cezalandırmayı hızlı yapandır ve O bağışlayıcıdır , rahmet edicidir .

19 / MERYEM - 56

Kitap'ta İdris'i de an . Şüphesiz O çok doğru bir Nebi'yidi .

19 / MERYEM - 57

Biz onu yüce bir yere yükselttik.

40 / MÜMİN - 15

(O) dereceleri yükselten, Arş'ın sahibi, buluşma günüyle uyarması için kullarından dilediğine emrinden olan Ruh'u indirir.

56 / VAKIA - 3

O alçaltıcıdır , yükselticidir .

58 / MÜCADELE - 11

Ey iman edenler ! Meclislerde size : ’ Yer açın ’ dendiği zaman yer açın ki ALLAH'DA size genişlik versin . ’ Kalkın ’ dendiği zaman da kalkın , ALLAH sizden iman edenleri ve kendilerine ilim verilenleri derecelerle yükseltsin . ALLAH yaptıklarınızdan haberdardır .

94 / İNŞİRAH - 4

Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi ?

No comments:

Post a Comment